CPU ها و حافظه های RAM در چند سال گذشته به حدی رشد کردند که حتی می توانستند داده ها را به صورت فرکانس ارسال کنند !
برای این اتفاق کافی بود کوچکترین اشتباهی در محاسبات رخ دهد ؛ آن زمان بود که داده ها با سرعتی بیشتر از سرعت نور ارسال شده و مقداری از آن نیز به فرکانس تبدیل می شد .
با انجام آزمایش روی داده ها ، فعالان زمینه آی تی به این نتیجه رسیدند که نباید از ذخیره سازهای مکانیکی در کنار پردازنده های سطح بالا استفاده کنند چرا که به کلی دست و پای سیستم ها را بسته بودند.
با وجود این که سرعت اجزای یاد شده نسبت به نسل های قبل خود به طور چشم گیری افزایش یافته بود اما تولید کنندگان HDD هنوز بر سر بحث درباره سرعت بیشتر چرخش هد یا RPM بودند و یکی از بزرگترین شرکت های تولید هارد با تعویض رنگ هارد ها و ایجاد تغییرات جزیی به کلی بازار حافظه را در دست گرفته بود.
از نظر تئوری حتی در آرمانی ترین شرایط اگر هد با سرعت 12000 دور در دقیقه نیز بچرخد باز هم قادر به نوشتن اطلاعات با سرعت مورد نیاز نبود.
به طوری که در آرمانی ترین شرایط سرعت جا به جایی اطلاعات در یک هارد از عدد 150 مگابایت بر ثانیه تجاوز نمی کرد.
در نتیجه حتی اگر پروتکل از SATA به NVMe هم تبدیل می شد باز هم تغییری در سرعت انتقال داده ها رخ نمی داد چون در هنگام استفاده از درایو های مکانیکی به طور کلی سرعت جا به جایی اطلاعات پایین است و با بزرگ کردن مسیر جا به جایی ، کمکی به تسریع خواندن و نوشتن اطلاعات نمی شد .
اگر بخواهیم با زبان ساده تر این موضوع را بیان کنیم می توانیم هارد را به خودرو و پروتکل را به مسیر حرکت تشبیه کنیم. در این صورت می توان گفت وقتی که حداکثر سرعت خودروی شما 30 کیلومتر در ساعت باشد با افزایش تعداد باند های مسیر نمی توان با سرعت 40 کیلومتر در ساعت رانندگی کرد!
در نتیجه اولین تغییر باید در خود درایو ها رخ می داد که این تحول همان ابداع حافظه های اس اس دی بود.
پروتکل SATA از 1 صف فرمان و 32 دستور در آن پشتیبانی می کند این در حالیست که رابط NVMe از 65535 صف و 65536 دستور در آنها به طور همزمان پشتیبانی می کنند. حال در مسیر NVMe با استفاده از اس اس دی می توان به سرعت مورد نظر دست یافت.
NVMe حاصل همکاری معتبرترین کمپانی های جهان مانند اینتل ، سامسونگ ، مایکرون ، مایکروسافت ، اوراکل ،PMC و…است. NVMe یا (Non Volatile Memory expres ) نه تنها یک پروتل بلکه پروتکلی همراه با یک مسیر ارتباطی جدید بود. اگر از علاقمندان به آی تی باشد ، قطعا می دانید که از گذشته تا کنون ، اکثر پروتکل های ارتباطی حتی در سطح شبکه ، به منظور پوشش یک گروه طراحی شده است. اما NVME جزو معدود پروتکل هایی است که به همراه خود ، یک رابط جدید را عرضه می کند.
ابداع پروتکلکل NVMe
پروتکل SATA از 1 صف فرمان و 32 دستور در آن پشتیبانی می کند این در حالیست که رابط NVMe از 65535 صف و 65536 دستور در آنها به طور همزمان پشتیبانی می کنند. حال در مسیر NVMe با استفاده از اس اس دی می توان به سرعت مورد نظر دست یافت. NVMe حاصل همکاری معتبرترین کمپانی های جهان مانند اینتل ، سامسونگ ، مایکرون ، مایکروسافت ، اوراکل ،PMC و…است. NVMe یا )Non Volatile Memory expres ( نه تنها یک پروتل بلکه پروتکلی همراه با یک مسیر ارتباطی جدید بود. اگر از علاقمندان به آی تی باشد ، قطعا می دانید که از گذشته تا کنون ، اکثر پروتکل های ارتباطی حتی در سطح شبکه ، به منظور پوشش یک گروه طراحی شده است. اما NVME جزو معدود پروتکل هایی است که به همراه خود ، یک رابط جدید را عرضه می کند.
رابطی که همراه با پروتکل NVMe معرفی شد PCI نام دارد. دو مسیر پر استفاده در اسلات های توسعه را می توان PCI 3٫0 X16 و PCI 3٫0 X8 دانست. در مسیر 3٫0 PCI-E ما شاهد سرعت 7٫877 گیگابایت در ثانیه برای لاین X8 و بیش از 15٫5 گیگابایت در ثانیه نیز برای لاینX16 هستیم. اما مهمترین مسیر مورد نظر ما PCI ، مسیر PCI 3٫0 X4٫0 است. این مسیر دارای پهنای باند 3٫938 گیگابایت در ثانیه است که کاملا مناسب سیستم های امروزی است. البته تنها این ذخیره سازها نیستند که از این مسیر استفاده می کنند ، حتی می توان برای اتصال کارت WI-FI نیز از این مسیر استفاده کرد . در حال حاضر می توان گفت که اکثر اسلات های 2.M که بر اساس پروتکل NVMe هستند ، از مسیر PCI-E 3٫0 X4 استفاده می کنند . مسیرهای PCI به طور مستقیم به پردازشگر متصل هستند. در نتیجه چرخش پروسه بازخوانی ، صف بندی اختصاصی ، وقفه و…در آنها به حداقل رسیده و چند مرحله از این پروسه ، به خودی خود حذف گشته است.