کاربردهای هارد SSD
بیشتر هارد دیسک های SSD از حافظهی فلش (همچنین معروف به حافظهی NAND) استفاده میکنند. این فناوری که در فلش مموریها و گوشیهای هوشمند هم مشاهده شده؛ البته در هرکدام از این موارد، نوع و تنظیمات آنها یکسان نیست. حافظههای SSD و فلش مموریها اصولا از تکنولوژی یکسانی بهره میبرند، اما حافظههای SSD معمولا کیفیت ساخت بالاتری دارند، از سرعت بیشتری بهره میبرند و از پس وظایف متعدد سیستمعاملها برمیآیند. از آنطرف، سرعت و دوام فلش مموریهای بهپای حافظههای SSD نمیرسد.
Read Intensive: این نوع درایو ها برای اپلیکیشن هایی که به سرعت بالا و تاخیر در پاسخگویی پایین نیاز داشته باشند یک هارد بسیار مناسب نسبت به قیمت می باشند.
Mixed Use: این درایوها برای پردازش متناسب هم در خواندن هم در نوشتن می باشند و معماری این رده به گونه ای است که برای ذخیره سازی بسیار قابل اطمینان باشند.
Write Intensive: این مدل درایو طوری طراحی شده که توانایی کار کردن با نرم افزار هایی که نیاز به نوشتن بسیار زیاد را دارد را داشته باشد.
در حافظههای SSD، اطلاعات بر روی میکروتراشهها ذخیره میشود. اما در هارددیسکها (HDD)، که بیشتر لپتاپها و کامپیوترها از آن بهره میبرند، یک هد بر یک دیسک مغناطیسی قرار دارد و از این طریق فرایند نوشتن و خواندن اطلاعات صورت میگیرد. نهتنها حافظههای SSD قدرتمندتر و بیسروصداتر هستند، بلکه سرعت بیشتری هم دارند. این افزایش سرعت بستگی به کیفیت حافظه SSD مورد استفاده دارد ولی بهطور میانگین میتوان گفت که کامپیوترهای مجهز به این حافظهها، تا ۵ برابر از سرعت بوت بیشتری بهره میبرند و سرعت انتقال فایلها هم معمولا ۳ تا ۴ برابر هاردهای معمولی است. سرعت بیشتر این حافظهها به عدم استفاده از قطعات مکانیکی متحرک برمیگردد. علاوه بر موارد ذکرشده، باید بگوییم که فناوری حافظههای SSD همواره روبهپیشرفت است و سرعت حافظههای SSD امروزی، حدود ۲ برابر حافظههای SSD چهار سال پیش است.
چگونه هارد درایو مناسب را انتخاب کنیم
امروزه انواع و اقسام مختلفی از هارد درایوها در بازار موجود است. برند های مختلفی که شاید بررسی تک تک آنها شما را گیج کرده و دایره انتخاب شما را بسیار گسترده کند. اما چه ویژگی هایی را باید به هنگام خرید یک هارد دیسک اورجینال مد نظر قرار داد؟ در اینجا به بررسی چندی از این ویژگی ها می پردازیم.
HDD یا SSD ؟
در حال حاضر هارد دیسکهای مرسوم که حرکت چرخشی دارند، بهعنوان یک ابزار ذخیرهسازی دائمی برای کامپیوترها به حساب میآیند. ابزار ذخیرهسازی دائمی به این معنی است که با قطع جریان برق، اطلاعات ذخیره شده از بین نمی روند. هارد دیسک ها به طور کلی یک پلاتر فلزی با پوشش مغناطیسی هستند که وظیفهی آنها ذخیره کردن دادهی مورد نظر شما است؛ حال این داده ها می تواند چند عکس بی کیفیت باشند و یا یک کپی با کیفیت بالا از فیلمها و یا موسیقیهای مورد علاقهی شما باشد.
هارد دیسک این کار را برای شما انجام میدهد. زمانیکه پلاتر در حال چرخیدن است، هد خواندن و نوشتن در هارد دیسک توسط یک بازو به دادهی مورد نظر شما دسترسی پیدا میکند. این هارد دیسک ها در اندازه های ۲٫۵ و ۳٫۵ اینچی در بازار موجود هستند. هارد SSD قادر به انجام تمام کارهایی است که یک هارد دیسک انجام میدهد. اما به جای اینکه داده روی یک دیسک مغناطیسی ذخیره شود، روی حافظههای فلش متصل به هم ذخیره میشود. این تراشهها می توانند به صورت مستقیم به مادربورد (همانند لپتاپهای کوچک و قابل حمل)، توسط درگاه PCI Express در برخی از ورک استیشنهای حرفهای و سیستمهای کامپیوتری یا به صورت باکسهای شکیل و با استفاده از درگاههای موجود به سیستم دسکتاپ یا لپتاپ متصل شوند. استفاده از فناوریهای جدید در این حافظهها، بسیاری از محدودیتهای هارد دیسکهای مرسوم را از پیش روی برداشته است. SSD و HDD هر دو کار مشابهی انجام میدهند؛ سیستم شما را بوت میکنند و برنامهها و فایلهای شخصی شما را ذخیره میکنند. ولی هر کدام از این دو ابزار ذخیرهسازی، ویژگیهای خاص خود را دارند. در اینجا دو مبحث وجود دارد، سرعت و حجم. هارد های HDD حجم بالاتری داشته ولی از سرعت پایین تری برخوردارند و در مقابل هارد های SSD حجم پایین تر ولی سرعت بالاتری دارند. در عین حال هارد های HDD به مراتب ارزانتر از هاردهای SSD هستند. پس در نتیجه اگر سرعت و حجم بالا هر دو برای شما حائز اهمیت است، می توانید از یک هارد SSD با حجم پایین و یک هارد HDD با حجم بالاتر به صورت همزمان و ترکیبی استفاده نمایید.
موارد استفاده
هارد دیسک ها موارد استفاده متعددی دارند. به عنوان مثال برای استفاده روزمره هارد دیسک هایی با حجم ۵۱۲ گیگابایت تا ۱ ترابایت گزینه های مناسبی هستند. به خصوص هارد دیسک هایی که سرعت چرخش آنها ۷۲۰۰ دور در ثانیه است. که از لرزش و صدای کمتری برخوردار هستند.
هارد دیسک هایی در بازار موجود است که مخصوص دوربین های مدار بسته می باشد. این نوع هارد دیسک ها قابلیت کارکرد به صورت شبانه روزی و ۲۴ ساعته را دارا هستند و همچنین قابلیت پشتیبانی تا ۳۲ دوربین را دارند.
همچنین هارد دیسک هایی در بازار موجود است که مناسب برای استفاده شبکه (NSA) می باشند. قابلیت کارکرد بهصورت شبانهروزی، سرعت بسیار مطلوب در انتقال دادهها و همچنین مقاومت خوب ازجمله ویژگیهای این هارد دیسک ها می باشند.
اگر از سیستم خود برای اجرای بازیهای ویدئویی و یا کارهای محاسباتی سنگین استفاده میکنید، طبیعتاً باید هزینه بیشتری هم برای تهیه یک هارد دیسک مناسب بپردازید. برای این موارد نیز هارد دیسک هایی وجود دارد که علاوه بر حجم بالا و سرعت چرخش ۷۲۰۰ دور در ثانیه ای، دارای کَش ۱۲۸ مگابایتی هستند.